Українцю пересадили серце від померлого донора. Про це розповіли в сюжеті видання "hromadske".

Повідомляється, що українець Віктор БУРКІВСЬКИЙ став третьою людиною в країні, якій провели пересадку серця в українській лікарні.

Читайте Знай в Google News!

Віктору було всього 50 і йому була потрібна заміна серця. Лікарі заборонили чоловікові працювати і він пішов на вимушену пенсію.

"Почав задихатися, вже не міг пройти сто метрів. По сходах піднятися? До другого поверху дохожу і все " - розповів Віктор Бурківський.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Через чотири місяці Віктору подзвонили з лікарні і розповіли, що з'явився відповідний донор. Того ж дня йому провели операцію з пересадки серця в клініці у Львові.

Віктор Бурківський, кадр і сюжету hromadske: Facebook
Віктор Бурківський, кадр і сюжету hromadske: Facebook
Віктор Бурківський , кадр і сюжету hromadske: Facebook,

Пересадку серця зробили від мертвого донора, чия сім'я дала дозвіл.

"Вийшло так, що донор ідеально підійшов" - додав Віктор.

Зараз чоловік гуляє на вулиці, ходить в парк і в магазин. Лікарі кажуть, що Віктору потрібно проходити не менше 3 км в день, щоб організм адаптувався.

Примітно, що трансплантацію органів померлих в Україні дозволили лише під кінець 2019 року. До цього багато виїжджали в Білорусь для подібних операцій.

Експерти кажуть, що таким чином лікарі зможуть врятувати безліч життів, до того ж гроші, які йдуть на такі операції залишаться в країні. Тому даний напрямок в Україні необхідно розвивати і далі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у кого можуть бути антитіла до Covid-19 незалежно від контакту із зараженими

Як повідомляв портал "Знай.uа", вертоліт з донорським серцем впав на лікарню, але операцію не зупинили

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові шукають донорів для трирічного малюка, рахунок йде на годинник