Бабуся врятувала власного онука. Про це розповіли у виданні "Версії ІФ".

Кілька років тому син Ольги Іванівної одружився на дівчині із Закарпаття. Спершу вони жили добре, проте після народження сина Артема все змінилося.

Сім'я переїхала до столиці, де батько хлопчика працював на будівництві. Мама ж не працювала і весь час десь пропадала, а Артема залишала з батьком прямо на роботі. Через деякий час чоловік не витримав і подав на розлучення.

Читайте Знай в Google News!

Дитина залишилася з жінкою і вони повернулися на Закарпаття. Мама забороняла Артему спілкуватися з батьком. Через деякий час вони переїхали до Борисполя, де хлопчик вперше пішов до школи.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Мама часто била Артема за те, що він не хотів її слухатися. За словами хлопчика вона відправляла його вночі в магазин за алкоголем і годувала тим, що залишалося на столі після п'янки.

Одного разу жінка зателефонувала батькові хлопчика і сказала, що Артем потрапив в аварію. Чоловік вислав всі гроші що мав, проте жодної аварії не було. Пізніше вона побила хлопчика і сказала, що це зробила вчителька в школі.

Вчителька не стала це терпіти і звернулася в соціальну службу. Так маму Артема позбавили батьківських прав і вона відвезла хлопця до бабусі з дідусем. Батько тоді був на заробітках і одружився вдруге, тому пенсіонери самі стали забоїться про хлопчика.

Бабуся стала його нормально годувати, вчити читати, рахувати і писати. В результаті хлопчик дуже швидко набрав хороший рівень знань і вже в п'ятому класі не давав спокою вчителям піднімаючи руку на уроці.

Артем з бабусею і дідусем, фото: версії Іф
Артем з бабусею і дідусем, фото: версії Іф
Артем з бабусею і дідусем, фото: версії Іф

У квітні 2016 року у хлопчика виявили рак головного мозку. Ольга Іванівнам не знала що робити, оскільки сама нещодавно перенесла операцію з видалення кишечника через рак.

Після обстежень у місцевій лікарні та в Івано-Франківську Артема відправили до Києва. Односельці зібрали для нього 20 тисяч гривень. Крім того допомогли благодійні фонди.

Хлопчику провели дві операції з видалення пухлини. Через деякий час з'явилася і його мама, яка вигнала бабусю з палати і сказала, що сама буде забоїться про сина. Однак потім вона пропала на три дні. Після чого прийшла до Артема, сфотографувала його, історію хвороби і зникла. Виявилося жінка в Києві збирала гроші на лікування хлопчика, але їх Артем так і не побачив.

Загалом Артем прийняв 16 хімотерапій. А потім у нього стався інсульт. Лікарі говорили, що ймовірність вижити у хлопчика становить 10%.

Ольга Іванівна весь цей час була біля хлопчика і молилася Всевишньому, щоб Артем вижив. Бог почув її молитви і хлопчик зміг перемогти захворювання.

"Кажуть, що немає Бога... Є Бог! Завжди, коли я просила священика про молитву за зцілення онука, його стан стрімко поліпшувався" - розповіла Ольга Іванівна.

Після цього сім'я хлопчика повернулася додому. Вони купили козу, хлопчик зміцнів на її молоці і навіть навчився її доїти. З ними живе і батько Артема, який розлучився з другою дружиною, оскільки вона не хотіла жити з його сином.

Зараз Артему раз на три місяці роблять МРТ. Пухлини у нього немає. Залишився лише рубець, який з часом повинен щезнуьть.

"Артемка дуже прудкий. Футбол любить ганяти. Скільки ми йому вже тих м'ячів накупали! Хоче стати президентом, він навіть у мене в телефоні так себе підписав. Життя неабияк загартувала нашого онука, точніше, мама загартувала. Вона його так лупила - не можу то забути " - додала Ольга Іванівна.

Артем, фото: версії Іф
Артем, фото: версії Іф
Артем, фото: версії Іф

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові тяжко хворий хлопець показав приклад стійкості, здоровим таке не під силу

Як повідомляв портал "Знай.uа", Малятко народилося від сурогатної матері з рідкісною хворобою, батьки-китайці навіть не глянули

Також, "Знай.uа" писав, що маленького українця спалює онкологія, життя повисла на волосині