В Івано-Франківську розгорнули нові ліжко-місця для хворих коронавірусом у перинатальному центрі.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповів директор закладу Сергій Стефанко на оперативній нараді, передає місцеве видання "Курс".

Повідомляється, що у франконському пологовому будинку виділили додаткові 80 місць для розташування хворих з коронавірусом COVID-19. Відповідно по 40 ліжко-місць були згорнуті у відділенні оперативної та консервативної гінекології. Всі пацієнти даних відділень були переведені або виписані.

За словами Сергія Стефанко, співробітники перинатального центру укладають договори з відділом кадрів Центральної міської клінічної лікарні, щоб продовжити працювати з хворими на COVID-19.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"планується сформувати 4 бригади, в які будуть входить терапевти, анестезіологи, середній медичний персонал і молодший і інший допоміжний персонал – Водії, сестри-господині і працюють на приймальному відділенні", - розповів директор закладу.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео

Всіх хворих будуть направляти в перинатальний центр після обстеження в Центральній міській клінічній лікарні. Однак, Стефанко зазначив, що є проблеми з персоналом.

"Люди погодилися в п'ятницю, а в понеділок прийшли-передумали. Одні відмовилися-шукаємо інших. Ті, хто перехворів COVID-19, охоче йдуть на роботу, ті, які не перехворіли, ще вагаються-радяться. І проблема з акушерами-гінекологами, тому що вони відповідно до сьогоднішніх вимог не можуть бути задіяні, вони підуть в простій", — говорить Сергій Стефанко.

Він припускає, що, можливо, ці лікарі будуть змінюватися з тими, хто зараз працює в акушерському корпусі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пологові будинки Тернополя наповнилися новонародженими малюками-які імена отримують маленькі містяни.

Як повідомляв портал Знай.иа, у новонародженої дівчинки облазить шкіра, рідкісне захворювання не дає життя: одна на мільйон.

Також Знай.иа писав, що у Львові почнуть пересаджувати органи.