В Івано-Франківську подружжя вже більше двох тижнів не може отримати свідоцтво про народження дочки через те, що народжували її вдома. Детальніше про це розповідають журналісти "Подробиць".

Читайте Знай в Google News!

Надія Ребриста - мати трьох дітей. Двох старших вона народжувала в пологовому будинку в присутності чоловіка, оскільки, за її словами, знаходиться в медзакладі наодинці страшно. Треті пологи потрапили якраз на карантин, під час якого партнерські пологи були заборонені. Тому подружжя вирішило провести народження малюка в домашніх умовах.

Михайло, батько дитини, вивчив всю документацію і правило народження дитини ще до пологів. Він викликав додому педіатра і гінеколога, які оглянули дитину і матір. З висновками лікарів він звернувся до обласного департаменту охорони здоров'я, щоб зареєструвати народження малюка.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згідно з правилами, в Департаменті постійно повинна знаходитися медична комісія, яка реєструє народження дитини поза стінами медичного закладу. Розглянути документацію і видати всі необхідні папери для дитини вона повинна протягом 10 днів. Однак, як розповідає Михайло, вже більше двох тижнів від комісії нічого не чути, а як пояснили в Департаменті, всі пішли у відпустку.

Журналісти разом з чоловіком надії звернулися повторно до Департаменту охорони здоров'я, проте там їм лише відповіли, що не можуть викликати комісію з відпустки, щоб зареєструвати дитину. Директор департаменту пообіцяла з цим розібратися, а поки сім'я змушена виховувати новонароджену доньку без свідоцтва про народження, податкового номера і соціального пакету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Ужгороді матусі просять повернути партнерські пологи.

Як повідомляв портал Знай.иа, тернополянкам дозволили народжувати з чоловіками.

Також Знай.иа писав, що закарпатці повстали проти закриття психлікарні.