У селі Олеша Івано-Франківської області відкрили власне ВИРОБНИЦТВО ФРУКТОВИХ ТА ОВОЧЕВИХ чіпсів, а також натуральних сушених добавок.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький у Facebook.

"Агроекотехнології" - приклад симбіозу децентралізації, державної підтримки, підприємництва та власної ініціативи. Громада була зацікавлена у відкритті даного фермерського господарства, тому підтримала базою, земельною ділянкою, інфраструктурною основою створення", - розповів Висоцький.

Зазначається, що підприємство вже отримує компенсацію відсотків за державною програмою, тобто отримує державну підтримку. Крім цього, підприємство може податися на компенсацію 30% інвестицій у виробництво.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"такі підприємства є критично важливими у розвитку сільських територій. По-перше, це робочі місця для жителів міських територій. По-друге, підприємство сплачує податки безпосередньо до місцевого бюджету сільських територій і дозволяє створювати додану вартість", - пише Висоцький.

Чиновник висловив надію на те, що в Україні буде з'являтися все більше аналогічних підприємств, а держава буде і далі цьому сприяти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Прикарпатті жителі села самі відновлюють Мости після повені.

Як повідомляв портал Знай.иа, невідомі залишили половину Франківська без газу.

Також Знай.иа писав, що у Франківську мешканці двору скаржаться на відсутність ремонту.