Доктор Євген Комаровський розповів, чому у хворих коронавірусом пропадає запах. Про це він повідомив на відео з відповідями на запитання підписників на своєму YouTube-каналі.

Доктор Комаровський підкреслив, що коронавірус вражає клітини, які підтримують нейрони мозку, які відповідають за смак і запах. За словами доктора, в цих клітинах знаходиться велика частина ферменту, який сприятливо впливає на розвиток вірусу.

Читайте Знай в Google News!

Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський
Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський
Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський

Комаровський додав, що відсутність нюху і смаку є характерним симптомом саме для коронавірусу. Тому тест на наявність запахів буде більш точним, ніж перевірка температури.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"У разі інфікування грипом таке теж трапляється, але з інших причин – ніс закладений, нежить, набряк слизової і набряк клітин, чутливих до запахів. А під час коронавірусу нежить є мінімальним, а нюху немає" - сказав доктор Комаровський.

При цьому він підкреслив, що клітини уражені коронавірусом відновлюються і нюх повертається через деякий час. За словами Комаровського, для повернення нюху після одужання необхідно від трьох тижнів до трьох місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський пояснив, як розговорити мовчазного малюка

Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаровський пояснив, чому діти не ростуть

Також, "Знай.uа" писав, що Комаровський пояснив, чи можна змінити "важких" дітей