В Івано-Франківську хліб подорожчає на 20%. Про це повідомила начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку міста Надія Кромкач, під час оперативної наради у міського голови.

За словами Надії Кромкач, зараз спостерігається зростання цін на борошно. Тому експерти прогнозують до кінця року підвищення цін на хліб на 20%.

Читайте Знай в Google News!

"Ціна на хліб з 2016-го року зросла майже вдвічі. За деякими хлібопекарнями і більше. У 2017-му році, коли скасували державне регулювання цін, не було стрімкого зростання вартості. Але все одно бачимо, що ціна формується ринком, а не державою. По наших двох основних виробниках бачимо, що за останні чотири місяці ціна на хліб зросла більше, ніж на гривню" - сказала Надія Кромкач.

Надія Кромкач, кадр з оперативної наради: Facebook

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того вона додала, що в порівнянні з цінами на хліб в інших українських містах, в Івано-Франківську немає відмінностей по ціновій політиці.

Основними причинами зростання і зниження ціни на хліб Надія Кромкач назвала інфляцію і сезонні фактори.

Оперативна нарада 20.10.2020

Оперативна нарада 20.10.2020

Geplaatst door Руслан Марцінків op Maandag 19 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що рівень бідності українців зросте через Covid-19

Як повідомляв портал "Знай.uа", підлога Києва тремтить під холодними батареями, а підлога ходить вдома голяка

Також, "Знай.uа" писав, що комісія з регулювання тарифів на транспорті зупинить свавілля на ринку і допоможе залучити інвестиції