Учні школи на Прикарпатті вже другий рік навчаються не в приміщенні закладу. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що в Красноїльській школі вже другий рік йде ремонт першого поверху, який з'їв грибок. Цього року ремонтні роботи все ж почали, але не встигли закінчити їх до осені.

Читайте Знай в Google News!

У зв'язку з цим деякі діти навчаються в місцевому Будинку культури, що створює певні незручності. Наприклад, на обід учні ходять в їдальню через дорогу. Для цього всім потрібно зібратися і перейти проїжджу частину з інтенсивним рухом.

Директор школи Марія Шкіндюк зазначила, що в основному корпусі школи відремонтують і їдальню, тому подібних проблем у майбутньому не повинно виникнути.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Головний бригадир Дмитро Сташко розповів, що будівельники виконали близько 70% робіт. Будівлю обробили від грибка, залили підлогу бетоном, замінили систему водовідведення і майже доробили підпірну стіну, щоб школу не заливало під час дощів. Також він зазначив. Що погода уповільнює роботи, адже при великій вологості штукатурка висихає на багато повільніше.

Ремонт в Красноїльській школі, фото: суспільне

До проблем будівництва додався ще й зламаний шкільний автобус. Раніше у школи їх було два. Вони забирали дітей з сіл Чорна Річка, Рівня та голови.

З Чорної Річки автобус возить 213 дітей і 13 вчителів, а ось з села голови 38 школярів і 4 вчителі зараз добираються власними силами. Для цього їм необхідно подолати відстань в 6-7 кілометрів. У зв'язку з цим навчання в школі починають о 09:00.

"Ми не можемо починати привіз швидше, тому що дітки наші розкидані в горах, далеко живуть. Їм ще дістатися до центральної дороги по 3-4 км пішки." - розповіла Марія Шкиндюк.

Шкільний автобус, фото: Суспильне

Заступник директора обласного департаменту освіти, науки та молодіжної політики Андрій Сташків каже, що знає про проблему з автобусом. Він підкреслив. Що гроші на ремонт мають виділити з місцевого бюджету. Також Сташків додав, що дітей підвозять не тільки шкільні автобуси, а й приватні, з якими складені певні домовленості.

Також в Красноільскій школі існують ще дві проблеми: туалет в корпусі від'єднаний від комунікації до кінця ремонту, тому діти ходять на вулицю, і нестача комп'ютерів (на 24 класи їх всього 10).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що маленьких харків'ян змусять ходити в школу на канікулах

Як повідомляв портал "Знай.uа", власниця елітної школи розкрила правду про дітей Зеленського

Також, "Знай.uа" писав, що хворі коронавірусом вчителі відправили запорізьких школярів по домівках