Кращий Вчитель року розповів, які зарплати повинні отримувати педагоги. Про це повідомили у виданні Главком.

Переможець конкурсу Global Teacher Prize Ukraine, якого визнали найкращим учителем року, Василь Дяків розповів, як вчителі працюють в умовах коронавірусу та чи варто збільшити зарплати у сфері освіти на час карантину.

Читайте Знай в Google News!

Разом з тим Василь Дяків додав, що вчителям не варто очікувати підвищення заробітної плати в найближчому майбутньому не дивлячись на обіцянки уряду.

Він зазначив, що спершу необхідно хоча б встановити рівень зарплати для початківців у розмірі 10-15 тисяч гривень. При цьому Василь вважає, що збільшення бюджету на освіту на 34 мільярди гривень не обов'язково відіб'ється в зарплатах, адже ці гроші може з'їсти інфляція.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Я, звичайно, можу сказати, що потрібна зарплата в 4 тисячі доларів, але це буде хайп" - додав Василь Дяків.

Василь Дяків, фото: Країна

Також він додав, що з введенням карантину у вчителів сильно зросло навантаження. При цьому на зарплатах це ніяк не позначилося.

"Завантаження зараз 24/7, це дійсно складно. До будь-якої системи треба готуватися, тому до того, що в березні сталося, не були готові ні діти, ні ми. Ми і дітей з березня до початку червня не бачили. На інтуїтивному рівні сформували систему дистанційної освіти. Як не дивно, але до цього треба було готуватися заздалегідь" - додав Василь Дяків.

Івано-Франківськ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що київські школи йдуть на канікули

Як повідомляв портал "Знай.uа", коронавірус атакував харківські школи

Також, "Знай.uа" писав, що українцям показали, як навчатимуть дітей вже наступного року