На Прикарпатті стартував грибний сезон. Про це розповіли в репортажі ТРК "Галичина".

Повідомляється, що у високогірних Косівському та Верховинському районах місцеві жителі активно збирають гриби і не тільки роблять запаси на зиму, а ще й встигають їх продавати.

Читайте Знай в Google News!

Мешканка Яворова Марія Шкрибляк каже, що через пандемію зараз не працюють ресторани, тому вони цього року не купують гриби. В основному весь дохід від їх продажу йде від приїжджих або мандрівників.

"Люди з міста переважно сушені беруть. А у нас, наші самі засушать" - каже Марія Шкрибляк.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Марія Шкрибляк продає гриби, кадр з репортажу Галичина: YouTube

Жінка щоранку ходить в ліс по гриби разом з чоловіком. Вона каже, що якщо влітку врожаю не було, то зараз десь 3-4 кілограми можна зібрати.

Примітно, що грибний сезон дає місцевим жителям можливість не тільки збільшити сімейний бюджет, а й поліпшити здоров'я, адже прогулянки лісом дуже корисні.

гриби біля дороги, кадр з репортажу Галичина: YouTube

"Місця особливого немає для гриба, його потрібно шукати. Коли ти знаходиш гриб, то з'являється посмішка. Гриб - це радість" - додала Марія Шкрибляк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що кияни після дощу вийшли на вулиці з кошиками і пакетами

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Чорнобилі спіймали чоловіка з радіоактивними грибами

Також, "Знай.uа" писав, що на Харківщині у розпалі грибний сезон, городян попередили про небезпеку