Зголоднілих зубрів передадуть до Галицького національного парку. Про це розповіла народний депутат Юлія Овчиннікова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що раніше на Прикарпатті в селі Мислівці були помічені зубри, які вмирали від голоду. У Міністерстві захисту природних ресурсів України кілька днів обговорювали цю ситуацію і вирішили передати тварин під опіку Галицького національного парку.

Читайте Знай в Google News!

"Зазначу, що тварини в лісництво були передані через ТОВ "Вектор-Поділля" в 2013 році. У 2014 році екоінспекція під час перевірки зафіксувала наявність цих тварин на території. Якимось чином ці тварини не були взяті на баланс цього лісництва" - написала Юлія Овчиннікова.

Вона підкреслила, що в 2016 році, після закінчення договору, ТОВ "ВЕКТОР-Поділля" звернулося в лісництво з метою повернути зубрів. Однак на балансі лісництва тварин не виявилося.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Після цього був судовий процес, де перемогу здобуло лісництво. Однак суд зобов'язав лісництво взяти тварин на баланс. Станом на 2020 рік цього не сталося і зубри знаходяться на межі вимирання.

акт передачі тварин, фото: Facebook Юлія Овчиннікова

акт передачі тварин, фото: Facebook Юлія Овчиннікова

У зв'язку з цим у нардепа виникло питання, хто понесе покарання за подібне поводження з тваринами.

"Сьогодні вранці з 10:30 в лісництво з перевіркою приїхала Держекоінспекція з поліцією і зоологом. Комісія зафіксувала тварин і вже завтра їх передадуть до НПП "Галицький""- додала Юлія Овчиннікова.

В кінці повідомлення вона підкреслила, що буде особисто контролювати хід цієї справи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що борсучиху Іляну врятували від загибелі в трубі і вона стала всенародною улюбленицею

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Києвом бобер зайшов до людей на вогник

Також, "Знай.uа" писав, що Харків заполонили дикі " свинки Пеппи"