У Херсонській області під час пологів померла жінка і дитина. Про це розповіли в репортажі ТСН.

Повідомляється, що в селі Нижні Сірогози під час пологів загинула 36-річна жінка. Її новонароджену доньку також не вдалося врятувати. Родичі впевнені, що у жінки не було ніяких патологій, адже вона народжувала вже втретє. У зв'язку з цим вони звинувачують лікарів у недбалості.

Читайте Знай в Google News!

Дмитро та Оксана були разом 5 років. Обидва були в розлученні. У неї - дві дочки, у нього — одна. Через деякий час пара вирішила завести спільну дитину.

Вагітність проходила нормально. Дмитро був на заробітках, тому за Оксаною доглядала його мама Тетяна. Вона відвезла жінку в пологовий будинок в районну лікарню і постійно була з нею на зв'язку.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Дмитро та Оксана, фото з особистого архіву, кадр з репортажу ТСН: YouTube

"Вона мені написала: "Мені дали таблетку, я не можу розмовляти". Я написала: "Для чого?". Вона відповіла: "Не знаю". Я кажу, Оксана, я не буду тебе турбувати, народиш - подзвониш" - розповіла Тетяна.

Але Оксана не передзвонила і до неї не можна було додзвониться. Медики повідомили Тетяні, що її невістка померла. Пізніше, експертиза покаже, що це сталося від анафілактичного шоку на препарат.

Жителі села були обурені подібною ситуацією. З'явилися чутки, що в день пологів головний лікар і його дружина святкували 25 років шлюбу, а тому багато лікарів були в стані алкогольного сп'яніння.

Лікарі, які приймали пологи, кажуть, що ніяких препаратів Оксані не давали і нічого не святкували, але сам процес пологів був дуже важким.

"Жінка потрапила з передчасним злиттям навколоплідних вод. Сталася така ситуація - клінічно вузький таз, таке буває. Цей діагноз можна поставити тільки під час пологів. Невідповідність розмірів таза матері і голівки плоду" - сказала акушерка Тетяна Гладун.

Жителям села ця версія не сподобалася найбільше, адже раніше Оксана вже народжувала і у неї все було нормально.

Однак медики кажуть, що саме через це їм довелося робити кесарів. В результаті у Оксани відкрилася кровотеча. Їй зробили переливання крові і були змушені видалити матку, проте це не допомогло і жінка померла. Причиною смерті вказана алергічна реакція на препарати, які ввели для зупинки кровотечі.

Разом з Оксаною реанімували і новонароджену дівчинку. Однак її також не вдалося врятувати. Експертиза показала, що смерть настала в результаті асфіксії під час пологів.

Оксана з доньками, фото з особистого архіву, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Наразі тривають судово-медичні експертизи. Лише після їх завершення буде зрозуміло, чи винні медики в смерті жінки. У загиблої жінки сиротами залишилися дві дівчинки 11 і 17 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пішов з життя відомий оперний співак

Як повідомляв портал "Знай.uа", киянин пішов з гостей по мотузці з простирадлом

Також, "Знай.uа" писав, що у лікарні Запоріжжя помер молодий хлопець