Через коронавірус медики перестали проводити тестування на туберкульоз. Про це розповіли у виданні ТСН.

Повідомляється, що організація "Лікарі без кордонів"/Mеdecins sans Frontiеres (MSF) закликає включити в процес скринінгу на коронавірус анкету для скринінгу на туберкульоз, оскільки ці тести стали робити на багато рідше.

Читайте Знай в Google News!

Медики кажуть, що карантин створює перешкоди у виявленні та лікуванні туберкульозних хворих. При цьому багато кабінетів призначені для лікування туберкульозу перетворили в пункти тестування на коронавірус, а також лікарів перевели на боротьбу з коронавірусом.

група ризику захворювання на туберкульоз, інфоргафік: ТСН

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В організації б'ють на сполох і кажуть, що зараз симптоми туберкульозу, які схожі на коронавірус, все частіше ігноруються.

"Коли пацієнт дзвонить своєму сімейному лікарю і повідомляє, що у нього кашель і підвищена температура, він проходить обстеження лише на COVID-19, але не на туберкульоз. Хворі на туберкульоз втрачають можливість отримати своєчасну діагностику та належне лікування. Їх стан буде тільки погіршуватися, а також зросте ризик поширення хвороби" - сказала менеджер організації MSF Олена Туш.

У зв'язку з цим в MSF закликають лікарів не закривати очі на хворих на туберкульоз, адже це захворювання несе не меншу небезпеку, ніж короавірус і може погіршити його симптоми.

Щороку в світі близько 1,5 мільйона людей помирає від туберкульозу і близько 10 мільйонів заражаються цим захворюванням.

симптоми туберкульозу: ТСН

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Порошенко підловили на ганебній схемі з коронавірусом, українці киплять

Як повідомляв портал "Знай.uа", Супрун пролила світло на історію загибелі медика, який врятував сотні заражених Covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що на Хмельниччині коронавірусних хворих відправлять лікуватися в тубдиспансер