Пенсіонерка з Прикарпаття змогла пережити заслання в Сибіру і прожила довге життя. Про це розповіли в сюжеті видання суспільне.

Повідомляється, що прикарпатці Анастасії Чупринчук виповнилося 99 років. За своє життя вона пережила безліч тягот і страждань, проте не здалася і повернулася додому.

Читайте Знай в Google News!

Її перший чоловік Петро був учителем у вечірній школі і воював у підпіллі УПА. Анастасія вступила в УПА за ним і стала допомагати партизанам.

Через деякий час їх бункер здали і вночі до нього прийшли "НКВДисти" і всіх розстріляли. Вижила тільки Анастасія - вона отримала поранення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Її чоловіка Петра солдати прив'язали до коня і тягнули від гори Піп Іван до Верховини, а все її господарство спалили.

Анастасія Чупринчук, кадр з відео: суспільне

Після цього Анастасія потрапила на заслання в Сибір, де 5 років важко працювала на лісоповалі.

"Сокира така важка. Голова велика, а сокира на три пальці. Думала, ніколи не прийду додому з того Сибіру" - каже Анастасія Чупринчук.

Жінці вдалося пережити заслання і повернутися додому. Наступні 5 років вона ховалася у людей і таємно відвідувала дітей.

Потім вона вийшла заміж вдруге і народила ще двох дітей. Зараз у Анастасії велика сім'я, в якій 55 онуків, правнуків і праправнуків.

10 років на засланні. Прикарпатка Анастасія Чупрінчук

У вересні 2020-го року прикарпатці Анастасії Чупрінчук виповнилося 99 років, у 40-х роках вона була зв’язковою УПА. У підпіллі воював чоловік, тож жінка пішла за ним. Енкаведисти викрили бункер, всіх розстріляли. Живою залишилася тільки Анастасія. Господарство жінки спалили, а її відправили до Сибіру. Про п'ять років заслання, розлуку з дітьми й повернення додому жінка розказала нашим колегам із Суспільне Карпати

Geplaatst door Суспільне Новини op Zaterdag 3 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Прикарпатті жвава пенсіонерка відсвяткувала 100-річчя

Як повідомляв портал "Знай.uа", подружжя з Франківська відзначило діамантове весілля і отримало подарунок " від Бога"

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові жвава бабуся відсвяткувала 100-річчя