12-річна франківчанка з синдромом Дауна виграла гран-прі на Міжнародному фестивалі " Рекітське сузір'я 2020 "у номінації"Живопис". Детальніше про це пише видання "Суспільне Карпати", посилаючись на маму переможниці Яну Турко.

Читайте Знай в Google News!

Як розповіла мати Христини Турко, її дочка почала малювати з тих пір, як навчилася тримати олівець в руках. Вона вважає, що заняття творчістю допомагають "сонячним" діткам розвиватися. Зараз Христина відвідує гурток, де відточує свої навички і спілкується з однолітками.

" з нею разом малювати вчиться ще одна дівчинка з особливими потребами, вони дуже здружилися. І це дуже важливо для таких дітей. Творчість — це те, що нашим дітям вдається легше, і їх це розвиває. Для них це арт-терапія. Я хочу сказати, що такі діти можуть творити, просто з ними треба більше займатися і більше вкладати часу. Я б сказала, що це такі певні інвестиції в дитину. Так це складно, важко, але результат буде обов'язково", - розповідає Яна.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами мами Христини, для дітей з синдромом Дауна найскладнішим є соціалізація. Для цього в країні ввели інклюзивну освіту. Якраз за такою системою зараз навчається дівчинка в 4 класі Івано-Франківського ліцею №24.

До 3 вересня роботи дівчинки можна подивитися в фортечній галереї Бастіон. Це перша виставка Христини Турко. Присвячена вона міжнародному місячнику інформування про людей з синдромом Дауна, що проходить щорічно в жовтні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що маленького українця пожирає агресивний рак, батьки благають про допомогу.

Як повідомляв портал Знай.иа, жінка пожертвувала життям заради майбутніх дітей.

Також Знай.иа писав, що на Прикарпатті вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні.