У Франківську вандали зірвали пам'ятну дошку відомій кулінарці. Про це розповіла нардеп Оксана Савчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що вандали зірвали пам'ятну дошку Дар'ї Цвєк, яка знаходилася на будинку №9 по вулиці Шашкевича.

Читайте Знай в Google News!

"Хочеться, щоб ми шанували свою культуру і цінували людей, які прославили наше рідне місто. Ця дошка висіла тут багато років, але вандалам вона заважала. Видно, що її навмисне зірвали. Звичайно, ми виготовимо нову анотаційну дошку легендарній Дар'ї Цвєк. Цінуємо своє " - написала Оксана Савчук.

Публікація Оксани Савчук: Facebook

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дарина Цвєк - жінка, яка кулінарним талантом назавжди вписала своє ім'я в історію Прикарпаття. Готувати вона любила з самого дитинства і ще зі шкли записувала рецепти в окремий зошит.

У 1961 році побачила світ перша кулінарна книга Дар'ї Цвєк "Солодке печиво". Після цього вона випустила ще кілька кулінарних збірок. Загальний тираж книг Дар'ї налічує 5 мільйонів примірників.

Дарина Цвєк до самої старості не залишала активну життєву позицію. Вона займалася викладацькою діяльністю, активно займалася музикою і була головою Товариства українок. Померла легендарна кулінарка у віці 95 років.

Пам'ятна дошка Дар'ї Цвєк була розміщена на будинку, в якому з 1943 по 1968 рік проживала її сім'я.

вандали зірвали пам'ятну дошку Дар'ї Цвєк, фото: Facebook Оксана Савчук

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Школярки станцювали тверк на могилі героїв АТО і пустили сльозу на всю Україну

Як повідомляв портал "Знай.uа", вандали розгромили Стародавній пам'ятник на Хортиці

Також, "Знай.uа" писав, що під Дніпром вандали поставили "хрест" на героях війни