На рекламу мера Івано-Франківська витратили цілий статок. Про це розповіли у виданні "Укрінформ" посилаючись на дані ГО "Центр політичних студій".

Повідомляється, що за 4 роки, на рекламу голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа було витрачено 36 мільйонів гривень з місцевого бюджету.

Читайте Знай в Google News!

За словами експерта ГО "Центр політичних студій" Михайла Джогола, "секрет медійної сили" Руслана Марцінківа полягає у вільному доступі громадян до публічної інформації органів місцевого самоврядування Івано-Франківська, який активно фінансується під час його каденції.

"Ця програма існує 4 роки, ми її проаналізували і виявили, що на її реалізацію спрямували близько 36 мільйонів гривень. Це те, що стосується виключно ЗМІ. Сюди не входять друкована агітація, білборди, промо заходу. Це досить багато."- сказав Михайло Джогола.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Експерт зазначив, що дані кошти йдуть не на інформування громадян, а саме на рекламу Руслана Марцінківа і ГО "Свобода".

Руслан Марцінків, фото: Facebook

"Фракція в міськраді налічує 13 осіб. Дуже часто в інформаційний простір потрапляють сюжети і статті, які передбачають рекламу мера та інших членів "Свободи". Ось у чому проблема. Посилення витрат на рекламу відбулося в червні. Розуміємо, що це гроші з місцевого бюджету, наші з вами податки, які йдуть на рекламу кандидата Марцінківа в передвиборний період" - додав Михайло Джогола.

Руслан Марцінків досить часто з'являється на радіо і телебаченні, а також у місцевих газетах, на що йдуть гроші з місцевого бюджету. При цьому експерт вважає, що показане жителям Франківська під виглядом "показу діяльності міської ради" не відповідає реальності.

Медійний аналітик Ігор Ткач також вважає, що у Руслана Марцінківа дуже багато ресурсів в руках і тому його буде не просто перемогти.

"Крім того, у нього дуже дисциплінований електорат. Цей фактор вже, мабуть, всі враховують у своїй виборчій математиці" - сказав Ігор Ткач.

Руслан Марцінків, фото: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Харківщині дружкам Кернеса вказали на двері, вибори під загрозою зриву

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Tik-Tok показали, як "пані-мер" Верещук переслідує молодого хлопця

Також, "Знай.uа" писав, що на Київщині кандидат у мери від "Слуги народу" оригінально позбувся конкурента