Донька спасителя євреїв розповіла про Голокост на Прикарпатті. Про це повідомили у виданні "Галицький кореспондент".

Повідомляється, що в селищі Кути Івано-Франківської області, за часів Другої світової війни чоловік рятував євреїв від фашистів.

Читайте Знай в Google News!

Примітно, що в Кутах, до початку Голокосту, проживало безліч євреїв. Там знаходилася єврейська школа, синагога, а також магазини, якими володіли євреї.

Доньці спасителя євреїв Ользі Фірер вже 91 рік, але вона не забуває, як її батько допомагав людям. У той час він врятував близько 20 євреїв. За словами жінки, тоді нацисти вбивали навіть єврейських дітей і робили це на очах у інших малюків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Отак у нас стояла комора, хата, і тички були (спеціально встановлені підпори під квасолю). Вони (євреї) залізли під ті тички. Жінка з дитиною забігла в туалет, мій тато їх прикривав. А місцевий поліцай іде та й кричить татові: "Пильнуй, аби жид не сховався ніде". А в тієї єврейки руки трясуться… Ховалися на сіні, на поді, під тичками душ двадцять" - розповіла Ольга Фірер

Ольга згадує, що і сама боялася виходити з дому і потрапляти на очі нацистам близько півроку.

Після війни сім'ю Ольги відправили на заслання в Караганду і Якутію. Там вона познайомилася з майбутнім чоловіком, який виявився німцем. У село вони повернулися вже як сімейна пара, проте намагалися не видавати походження чоловіка.

Ольга Фірер, фото: Галицький кореспондент

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Українська пенсіонерка поділилася болючими спогадами про Сибір і повстанців

Як повідомляв портал "Знай.uа", Дніпрянка з великим серцем доглядає за могилами, на які наплювали навіть родичі

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом знайшли братську могилу безвісти зниклих солдатів Другої світової