У школах Франківська змінять правила і раціон обідів. Про це розповіли в репортажі каналу 402.

Повідомляється, що в школах Франківська скасували, шведські столи і самообслуговування, а також відключили питні фонтани в їдальнях.

Читайте Знай в Google News!

Таке рішення прийняли вчителі разом з підприємцями. Тепер, згідно з рекомендаціями МОЗ, вся буфетна продукція повинна бути закритою і фасованою.

"Якщо раніше ми в шкільному буфеті могли виставити на лоток дріжджові вироби, щоб діти їх бачили, то тепер такого немає. Ми закупили контейнери, підписані, вони закриті. Щоб дитина бачила, що в цих контейнерах, ми кладемо вміст на тарілочку і обертаємо целофаном" - розповіла підприємець Ірина Дубова.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

шкільна їдальня, кадр з репортажу каналу 402: Facebook

Питна вода в школі дозволена лише в пляшках, її можна принести з дому або купити в пляшках.

При цьому в школах вирішили не міняти посуд на одноразовий, замість цього столові прилади піддають антибактеріальній обробці.

Разом з тим з'явилася проблема з обслуговуванням, адже через новий графік і соціальної дистанції не всі діти можуть знаходитися в їдальні і прийти вчасно.

"Ми зараз вирішуємо, як це має бути. Тому навіть графіки будуть зміщуватися так, що в деяких школах сніданок буде починатися з 08:30, хоча традиційно, в закладах освіти він починається о 09:00" - сказала заступник департаменту освіти міста Наталія Микула.

Шкільні сніданки та обіди тепер відбуватимуться за новими правилами

Учнівські обіди в умовах пандемії. Організація шкільного харчування цьогоріч потребує теж нових підходів - згідно обмежень та рекомендацій МОЗу. Обговорювати їх освітяни зібралися разом із підприємцями. Адже саме їм виконувати левову частку вимог. Шведські столи, самообслуговування та робота питних фонтанчиків у шкільних їдальнях тепер - табу. А вся буфетна продукція має бути суворо фасована. Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради

Geplaatst door Канал 402 op Woensdag 23 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що медик назвала симптоми коронавірусу у дітей, здогадатися дуже важко

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна знову може "пірнути" в жорсткий карантин

Також, "Знай.uа" писав, що школам дозволили відмовитися від оцінок: які предмети обійде вчительський " вирок"