В Україні кардинально зміниться Клімат. Про це розповіла еколог Людмила Циганок для видання УНІАН.

Повідомляється, що через глобальне потепління в кліматі України відбудуться кардинальні зміни. У зв'язку з цим українцям можна буде забути про суворі зими.

Читайте Знай в Google News!

За словами еколога, кліматичні зони зміщуються в північному напрямку. Через це Київ опиниться в степовій зоні, яка характерна для південної частини України.

"Крім підвищення середньорічної температури, будуть зміни природного біологічного різноманіття. Очікувати снігові та морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, вкрай оптимістично. Я переконана в цьому і більшість експертного середовища зі мною погоджуються " - сказала Людмила Циганок.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Вона підкреслила, що експерти і вчені сперечаються між собою, чи можна пригальмувати процес зміни клімату. В даний момент це не відомо, проте всі розуміють, що до нових умов необхідно пристосовуватися вже сьогодні.

Також Людмила Циганок зазначила, що зими без снігу матимуть негативний вплив на аграрний сектор.

"В умовах атмосферної та ґрунтової посухи, зокрема нинішньої аномально теплої зими без стійкого снігового покриву, інтенсивного підвищення температури повітря, а також слабкого зволоження ґрунту з осені та критичної вологозабезпеченості навесні, та відсутності зімкнутого травостою, посилюються руйнівні явища вітрової ерозії" - додала Людмила Циганок.

Людмила Циганок, фото: УНІАН

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, погода на 11 вересня для всієї України: не поспішайте діставати пальто і парасольку

Як повідомляв портал "Знай.uа", у вересні Землю атакує найпотужніша магнітна буря

Також, "Знай.uа" писав, що курорти під Запоріжжям накрив найпотужніший шторм