На Франківщині чоловік врятував двох хлопчиків, які ледь не потонули під час відпочинку. Про це розповіли у виданні "Вікно".

Повідомляється, що калушанин Віктор Павлов, близько полудня, приїхав на відпочинок до берега річки разом з родиною. Коли він вибирав місце то звернув увагу на двох хлопчиків, які грали в річці без нагляду дорослих.

Читайте Знай в Google News!

Через деякий час Віктор почув, що хлопчик кличе на допомогу і кричить: "Я тону". Спершу він сприйняв це за жарт і не надав цьому значення. Однак, коли дівчинка, яка пливла в надувному колі почала кричати, що він не вміє плавати, чоловік зрозумів, що діти в небезпеці. На той момент течія вже віднесла хлопчика на центр річки, за 10 метрів від того місця, де діти були спочатку.

"Ніхто з дорослих не звертав на це увагу, а ті, хто і почув, не відреагували, тому я щосили побіг спочатку вздовж берега, потім, перебігши русло, де річка Джурин впадає в Дністер, кинувся у воду. Коли підпливав, хлопчисько щосили бив руками і вже моментами занурювався у воду. Я захопив його під руки ззаду і почав плисти до берега. В цей час побачив каяк, на якому пливли двоє старших людей, а за ними ще одного хлопця з цієї ж компанії, який також не міг собі дати раду. Тому порадив чоловікові, який не знав, як повести себе, просто дати можливість дитині зачепитися за каяк. Коли виніс на берег одного, повернувся за іншим. Дорослі, які весь цей час відпочивали з пивком і шашличками, нагодилися тільки тоді, коли обидві дитини були вже на березі в безпеці" - розповів Віктор.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чоловік розповів, що діти відкашляли воду і подякували йому за порятунок. Також він був обурений реакцією дорослих, через безпечність яких могло трапитися непоправне.

Варто зазначити, що Віктор також є волонтером громадської організації "Гірський рятувальний центр", де кілька разів проходив навчання як інструктор, що і дозволило йому не розгубитися в даній ситуації.

Віктор, фото: вікна

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Запоріжжям потонув семирічний хлопчик, сіло в сльозах

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві на Троєщині потонула дитина

Також, "Знай.uа" писав, що 7-річний українець загинув у літньому таборі