На Франківщині був помічений спалах африканської чуми свиней. Про це розповіли на сторінці Держпродспоживслужби у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 22 серпня о 13:40, власник приватного сільського господарства в селі Лукавець-Журавський Рогатинського району, повідомив в районну ветеринарну клініку про хворобу і загибель свиней.

Читайте Знай в Google News!

На місце події вирушили співробітники ветеринарної клініки Рогантинського району та співробітники Рогатинської міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби.

Того ж дня, о 15:10 вони провели епізодичне розслідування випадків захворювання та загибелі свиней.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Було встановлено, що в господарстві перебували 62 свині. З них 14 дорослих і 48 молодих. Результати досліджень показали, що причиною загибелі тварин може виявитися африканська чума свиней (АЧС).

23 серпня методом ПЛР-тестування у свиней був виявлений вірус АЧС.

Згідно з інструкцією, всі заражені тварини були умертвлені безкровним методом, а їх тіла закопані. У приміщенні, де знаходилися свині, була проведена очистка і дезінфекція. На сільське господарство громадянина тимчасово накладено карантинні обмеження.

повідомлення Держпродспоживслужби: Facebook

повідомлення Держпродспоживслужби: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україну поспішають 4 нових віруси, епідеміологи схопилися за голову

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ковід в Україні пішов на відступ, медики святкують невелику перемогу

Також, "Знай.uа" писав, що на Тернопільщину прийшла чума