В Івано-Франківську знаходиться унікальна ікона плаче Богородиці. Про це розповіли у виданні "100metrivka".

Повідомляється, що 22 серпня 1742 року ікона "заплакала справжніми сльозами" у Вірменській церкві Франківська і відтоді знайшла велику кількість шанувальників.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з переказами, цю ікону написав 70-річний іконописець Данило, на побажання секретаря вірменської громади Донінга.

Спершу вона перебувала в домашньому вівтарі сім'ї Донінга, однак після того, як він зміг з її допомогою вилікуватися від хвороби очей і вперше побачив сльози на зображенні Богородиці, він вирішив передати ікону до церкви.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

22 серпня 1742 року Комісія з духовних і світських особистостей підтвердила надприродний характер цього явища. Також, комісія присвоїла статус реліквії рушнику, яким витиралися сльози.

Пізніше з'явився звичай, раз на рік, 22 серпня давати реліквію віруючим під час Літургії для цілування. Потім ця практика розширилася на кожну суботу.

Під час Божественної літургії в заупокійний День в 1742 році ікона змінила кольори, наповнилася блакитним кольором і залишалася такою до кінця служби.

Після цього було вирішено залишати біля ікони лампадку, яка завжди б горіла. Пізніше з'ясувалося, що лампадка запалювалася сама, якщо її забували підпалити

Див і ласк, яких отримували шанувальники плаче Богородиці було скільки багато, що дуже швидко її було названо Ласкавою, а також Ченстоховською.

ікона плаче Богородиці, фото: 100metrivka

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові "клонують" головну святиню Галичини

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщині знайшли унікальний храм зі 100-річною історією

Також, "Знай.uа" писав, що у мережі показали втрачений монастир останнього гетьмана України