Волонтери з Прикарпаття побудували храм у Луганській області. Про це розповіли у виданні "АрмияInfo".

Повідомляється, що в Лисичанську Луганської області військові, разом з волонтерами з Прикарпаття, звели 12-ту за рахунком церкву.

Волонтери вірять, що релігія зможе допомогти об'єднати народ України і зупинить поділ країни на Захід і Схід. Тому вони вважають, що розміщення невеликих церков має велику важливість.

Дана церква була споруджена з дерева. Будівельні матеріали були закуплені на зборі коштів студентів та персоналу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Ректор університету Ігор Цепенда також відвідав відкриття храму.

відкриття Церкви в Лисичанську, фото Арміяinfo

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ікони, які розмістили у храмі - це творчий проект викладача Прикарпатського національного університету Володимира Луканя. Вони всі виконані в давній гуцульській стилістиці - інконописі на склі.

Сам же храм зведений біля житла сім'ї Гюржанів, які прихистили десятьох дітей з притулку. Сімейство часто спілкується з українськими захисниками і мріє жити у вільній Україні.

Минулого року, завдяки волонтерам і військовим вони разом з дітьми відвідали Карпати і були під враженням від того, як жителі регіону регулярно відвідують церкву і ставляться до традицій. У зв'язку з цим, споруда храму біля їхнього будинку стала для сім'ї справжнім святом.

відкриття Церкви в Лисичанську, фото Арміяinfo

Нагадаємо, що на Тернопільщині знайшли унікальний храм зі 100-річною історією.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українців пустять у церкви, незважаючи на коронавірус.

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті гаряча парочка зробила "це" під церквою.