Українська альпіністка прочитала поезію Шевченка на вершині гори і встановила рекорд. Про це розповіла представниця Книги рекордів України Лана Вєтрова у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що українська альпіністка Христина Мохнацька підняла збірку поезій "Кобзар" на вершину гори Арарат висотою 5137 метрів.

Читайте Знай в Google News!

Під час підйому гора зустріла українку поганою погодою: знизилася температура і вітер посилився до 40 кілометрів на годину.

На вершині гори Христина читала поезію Шевченка протягом 27 хвилин 38 секунд. Альпіністка зупинилася лише тому, що її руки замерзли до такого стану, що не могли перевертати сторінки, проте це не завадило встановити їй новий рекорд.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Національний Реєстр Рекордів номінує досягнення Христини Мохнацької на рекорд "Найтриваліше декламування збірки віршів "Кобзар" Тараса Шевченка на вершині гори Арарат". Досягнення відважної землячки підтримав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та вся територіальна громада."- написала Лана Вєтрова.

Христина Мохнацька, фрото: Facebook Лана Вєтрова

Вона додала, що незабаром пройде прес-конференція в рамках якої покажуть фільм про сходження Христини Мохнацької на гору Арарат. У зв'язку з цим Лана Вєтрова запросила ЗМІ відвідати даний захід.

Прес-конференція запланована на 25 серпня на 10:00. Вона пройде в місті Івано-Франківськ за адресою вулиця Грушевського, 21, адміністративна будівля, 3-й поверх (зал засідань виконавчого комітету).

повідомлення Лани вітрової: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що закарпатка підкорила турецьку Говерлу

Як повідомляв портал "Знай.uа", Олександр Педан піддав своє життя небезпеці заради мрії

Також, "Знай.uа" писав, що пенсіонерка з Ужгорода зробила немислиме на Говерлі і вразила визнанням