На Прикарпатті померла відома вокалістка, актриса і викладачка. Про це розповіли у виданні "Вікна".

Повідомляється, що 18 серпня, у віці 83-х років померла народна артистка України, професор кафедри сценічного мистецтва та хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, уродженка міста Калуш Христина Павлівна Фіцалович.

Читайте Знай в Google News!

Христина Фіцалович народилася 1 червня 1938 року в місті Калуш, в сім'ї Павла і Стефанії Келебай. Середню освіту вона здобула в школі №1 міста Калуш, де активно брала участь у художній самодіяльності, зокрема співала в хорі та різних ансамблях.

Христина Фіцалович, фото: вікна

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Після школи вона подала документи в медінститут Івано-Франківська, проте в той же час побачила, що музичне училище набирає студентів і самостійно вирішила спробувати свої сили.

У 1958 році Христина вийшла заміж за вілоончеліста Івана Фіцаловіча і вже через рік у них народилася донька.

У 1960 році Христину Фіцалович прийняли на роботу в обласну філармонію на посаду солістки-вокалістки. У філармонії вона пробувала себе в різних жанрах. Також Фіцаловіч стала учасницею естрадного ансамблю з яким об'їздила Всі країни Середньої Азії.

На одному з концертів у філармонії Христину Фіцалович помітив режисер обласного театру Євген Гречук і вирішив покликати її на роль Любаші в опереті "Севастопольський вальс". І ось, з 1963 року почалася Театральна кар'єра Христини Фіцаловіч.

У музично-драматичному театрі імені Івана Франка вона відчувала себе як вдома і з повністю віддавалася своїй акторській грі. Підсумком цього стало звання Народної артистки Української РСР, яке вона отримала 27 січня 1084 року.

Христина Фіцалович, фото: інститут імені Стефаника

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі прощаються з вчителькою від Бога.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 17-річний футболіст помер на тренуванні.

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині Китайський вірус обірвав життя легендарного педагога.