Жителям Прикарпаття, які постраждали через повені продовжують виплачувати компенсацію. Про це розповів голова Івано-Франківської ОДА Вітталій Федорів під час оперативної наради.

Читайте Знай в Google News!

Він повідомив, що за час виплат компенсації жителі Прикарпаття, які задокументували збитки отримали від держави суму понад 69 мільйонів гривень.

"Питання таких виплат в пріоритеті і буде залишатися на контролі до кінця року. Кошти зарезервовані, і якщо є документи на руйнування або пошкодження майна, люди їх отримають" - сказав Віталій Федорів.

Віталій Федорів, кадр з оперативної наради Івано-Франківської ОДА: Facebook

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Голова департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Володимир Корженьовський розповів, що станом на сьогодні вже виплатили кошти чотирьом сім'ям прикарпатців, які загинули під час червневих повеней, ще двом сім'ям з міст Яремче та Надвірна кошти надійдуть цього тижня.

Загалом заяви на отримання допомоги зареєстрували 3018 прикарпатців. З них 2829 вже отримали грошову допомогу.

наслідки повеней на Прнікарпатті, фото ілюстративне: ДСНС Івано-Франківської області

"Основними причинами затримки з виплат - відсутність у громадян документів про право власності на житлові будинки, перебування власників житлових будинків за кордоном, несвоєчасне надання реквізитів рахунків у банківських установах або необхідність їх уточнення"- додав Віталій Федорів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українці отримають електрику за новими стандартами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Нацбанк ігнорує рішення судів.

Також, "Знай.uа" писав, що держава заплатить родині Запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу.