Франківчани все частіше оформляють ID і закордонні паспорти. Про це розповіли на сторінці Міграційної служби Івано-Франківської області в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в минулому місяці значно зросла динаміка оформлення паспортів громадянина України у формі ID-карти серед франківчан.

Читайте Знай Google News!

Так, за липень жителі Івано-Франківської області оформили 4711 біометричних паспортів. У порівнянні з показниками за травень, кількість оформлених паспортів зросла на 80%.

"Громадяни все більше довіряють національному паспорту у формі ID-карти." - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, у липні жителі Івано-Франківської області отримали 5752 закордонних паспорти, що на 1700 більше, ніж за червень.

Оформлення паспортів, інфографіка: Facebook Міграційна служба Івано-Франківської області

"Принагідно інформуємо, що у нашій області діють 15 територіальних підрозділів міграційної служби, в яких можна оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки замість паспорта у формі книжечки. На період дії карантинних заходів це можна зробити не тільки за місцем реєстрації особи, але і за місцем Вашого безпосереднього перебування." - додали в повідомленні.

Повідомлення Міграційної служби Івано-Франківської області, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві чоловік отримав штраф розміром у 17 тисяч гривень за перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" карантин відродив нелегальні схеми пропусків в Європу.

Також, "Знай.uа" писав, що рада Європейського Союзу оновила перелік третіх країн, жителям яких дозволений в’в'їзд в ЄС. Україна в цьому переліку відсутня.