В лісах Прикарпаття виявили бункер часів Першої Світової війни. Про це розповіли в репортажі "5 каналу".

Повідомляється, що в лісі, поблизу Франківська історики КП "Пам'ять" виявили підземний бункер часів Першої Світової війни.

За довгий час вхід в бункер практично повністю засипало землею і в даний момент на місці його виявлення ведуться розкопки. Археологи припускають, що дане приміщення могло використовуватися як склад боєприпасів.

До розкопок залучили техніку та працівників державної служби з надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

В тому, що побудували бункер часів Першої Світової війни, історики не сумніваються, адже він зазначений на старих картах військових.

"Військові будували під нахилом шахту, яку зміцнювали дерев'яними балками. Її довжина сягала близько 7 метрів, а глибина до 4 - 5 метрів. Основна мета цього укріплення це звісно захист від артилерийського обстрілу" - прокоментував директор КП "Пам'ять" Василь Тимків.

Нагадаємо, що українські археологи відкопали пляшку часів Османської імперії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Запоріжжям розкопали городище легендарних скіфів.

Також, "Знай.uа" писав, що на улюбленому курорті українців відшукали місце, куди не потрапити туристам.