Сьогодні українські захисники з Коломиї повернулися додому. Про це розповіли у виданні "Бліц-інфо".

Повідомляється, що сьогодні, 30 липня, бійці окремої 10 гірничо-штурмової бригади повернулися в Коломию. Зустріти українських героїв прийшли рідні, друзі та небайдужі мешканці.

Також з поверненням бійців привітав полковник Збройних сил України, командир 10 окремої гірничо-штурмової бригади Василь Зубанич.

"Хочу подякувати вам, за те, що ви не злякалися і не втекли за кордон. За це вам низький уклін. Бажаю всім здоров'я та перемоги. Не миру чи перемир'я, а перемоги, адже це не ми прийшли з мечем" - сказав Василь Зубанич.

В Коломию повернулися солдати з АТО, кадр з відео: Бліц-інфо

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім цього він повідомив, що, на жаль, троє бійців не повернулися додому - Олександр Маланчук, Микола Сорочук та Олексій Капустян. Загалом віддали своє життя за Україну 32 військовослужбовці коломийської "десятки".

21-річний захисник України Сергій Канаш розповів, що це була перша його ротація. Загалом вона тривала 8 місяців і була досить важкою. Однак він зізнався, що підтримка товаришів зробила його сильніше і допомогла протриматися весь цей час.

"Запам'яталися перші два тижні, нам дозволили облаштуватися і ось були сильні обстріл. Противники обстрілювали позиції з міномета калібру 82 мм. Було страшно, але поруч зі мною хлопці, які не перший день на війні, вони допомогли підготуватися до обстрілу. Ми здружилися і підтримували один одного завжди, як одна велика сім'я. У такі моменти, я не відчував, що знаходився на передній лінії" - поділився Сергій Канаш.

Бійці коломийської «десятки» повернулись з фронту до Коломиї

Geplaatst door Бліц-Інфо op Donderdag 30 juli 2020

Нагадаємо, що українські патріоти жорстко пройшлися по новому перемир'ю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вандали осквернили пам'ятник бійцям АТО у річницю визволення міста.

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівцях задзвонили дзвони на честь героя.