На Прикарпатті оголошено штормове попередження. Про це розповіли в Управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Повідомляється, що 29 липня, в найближчий час, в Івано-Франківську та по всій території області очікується виникнення дощу з грозою і градом, а також шквальне посилення вітру зі швидкістю 15-20 метрів за секунду. Така погода збережеться до кінця доби.

30 липня така погода збережеться і франківщину також заллє дощем з грозами і градом. Шквальні пориви вітру також продовжаться зі швидкістю 15-20 метрів за секунду.

Оголошений I рівень небезпеки — жовтий.

У зв'язку з цим, увечері 29 липня на ріках області очікується підйом рівнів води на 0,2 — 1 м над рівнями 29 липня станом на 08:00.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Аналогічна ситуація очікується і на наступний день, 30 липня.

В управлінні додали, що рясні дощі можуть призвести до формування місцевого та схилового потоку, які можуть бути небезпечні для місцевих жителів.

Наслідки повені на Прикарпатті у червні, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, що у Запорізькій області в курортному селищі Кирилівка, яку накриили шторм і злива, рятувальники ліквідовували наслідки негоди.

Як повідомляв портал "Знай.uа" львівський регіональний центр з гідрометеорології поінформував, що ввечері 28 липня і 29 липня у Львові очікується гроза.

Також, "Знай.uа" писав, що стало відомо про те, що в місті Хмельницькому знову вирувала негода, яка наробила чимало проблем. Місцеві тільки почали приходити в себе.