Івано-Франківський медичний університет придбав будинок у Франківську. Про це розповіли на порталі університету.

Повідомляється, що Івано-франківський медичний університет придбав будівлю по вулиці Бандери 79А в навчальних цілях. Вартість споруди склала 40 мільйонів гривень.

"Це дійсно так. Заплативши за ту чотириповерхівку приватним власникам понад 40 млн грн, наш ВНЗ створив прецедент по всій Україні: в останні роки такого не було, щоб державний університет не продав, а саме купив навчальний корпус і тим самим приростив державну власність. Адже власником медичного вузу є Міністерство охорони здоров'я, і там цим фактом були дуже здивовані." - прокоментував директор університету Микола Рожко.

Микола Рожко, фото: Івано-Франківський медичний університет

На першому поверсі нового корпусу медінституту розмістять кафетерій, аудиторії для лекцій, великий зал для конференцій, а також кафедру фармакології.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На другому поверсі студенти-медики будуть здавати об'єктивний структурований клінічний іспит (ОСКІ). Тому поверх обладнали всім необхідним для цього.

На третьому та четвертому поверсі вже підходить до завершення капітальний ремонт в ході якого пройшло велике перепланування приміщень площею 1600 квадратних метрів. Там буде розміщена кафедра мовознавства, яка отримає в своє розпорядження близько 40 навчальних кабінетів.

Ці кабінети досить невеликі і розраховані на 10-15 осіб. У них будуть проводити заняття зі студентами викладачі англійської, німецької, української та французької мови.

Івано-Франківський медичний університет, фото: Facebook Івано-Франківський медичний університет

Нагадаємо, що у Києві "втомлена" слідом за мостами багатоповерхівка ледь не вбила хлопця.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові трамвай "втомився" від роботи і сам собі вибив вікно.

Також, "Знай.uа" писав, що у Тернополі торгують "отруєними" кавунами.