На Прикарпатті виявили бункер часів Першої світової війни. Про це розповіли у виданні "Бліц-Інфо".

Повідомляється, що співробітники КП "Пам'ять" дослідили територію поблизу населеного пункту Павлівка і виявили підземний бункер.

За словами історика Василя Тимківа, бункер розташований на глибині 5-6 метрів. Його змогли знайти за допомогою спеціального металодетектора.

"Бункер будувався способом лисячої нори. Тобто порпалася шахта під нахилом в глибину 5-6 метрів. На глибині вже ширше викопувалася підземна кімната розміром три на три метри, все це зміцнювали балками, які до цих пір тут збереглися", - розповів Василь Тимків.

Він додав, що у бункер мав два виходи, які з'єднувалися з окопами. Під час ворожого обстрілу, військові ховалися всередину, захищаючись від бойових снарядів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пошуковці виявили бункер на Прикарпатті, фото: Бліц-інфо

Примітно, що даний бункер є частиною оборонно-наступальної лінії, яку побудували в кінці 1916 року, щоб витіснити російські війська зі Станіслава.

"Це не один такий бліндаж в цьому районі. У 1916-17 роках Станіслав був у руках російської армії. Ми зараз знаходимося на маленькій ділянці оборонної лінії, яка тягнулася від Старого Лисця аж до Єзуполя",- зазначив Тимків.

В даний момент всю ділянку, де розташований бункер, затопило водою. У зв'язку з цим пошуковики звернулися за допомогою в головне управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Після відкачування води співробітники КП "Пам'ять" будуть копати в глибину, щоб дістатися до знахідки.

"Нас цікавлять історичні артефакти, які можуть бути в бункері. Є ідея реставрувати бліндаж. У поєднанні з іншими об'єктами в лісі можна розробити цікавий туристичний маршрут" - наголосив Василь Тимків.

Пошуковці виявили бункер на Прикарпатті, фото: Бліц-інфо

Нагадаємо, що в Україні археологи натрапили на древню могилу з легендарними артефактами. Це виявилося місце поховання скифів, які жили в 4 столітті до нашої ери.

Як повідомляв портал "Знай.uа" стародавнє "місто драконів" з'явилося з-під землі в Монголії.

Також, "Знай.uа" писав, що магічні статуетки перших людей знайшли в могилі віком 10 тисяч років.