Ринок Івано-Франківська заполонили сливи. Про це розповіли на порталі Центрального ринку.

Повідомляється, що на Центральному ринку вже кілька днів можна придбати сливи різних сортів. В асортименті є ка і дуже солодкі, так і з невеликою кислинкою. Продавці кажуть, що сливи можна підібрати на будь-який смак.

"Зараз поки дозріли "Угорка" і "Герман" їх і продаємо. Дуже солодкі і соковиті" - прокоментував продавець Максим.

Варто зазначити, що слива — один з найбільш доступних літніх фруктів, в якому є велика кількість корисних елементів.

У складі сливи знаходиться велика кількість цинку, міді, калію, натрію, йоду, фосфору, кальцію і заліза. Також вона багата на пектини, які допомагають виводити з організму канцерогени і радіонукліди.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, завдяки наявності таких унікальних речовин, як кумарини, регулярне вживання злив перешкоджає виникненню тромбів.

Також в цьому фрукті міститься вітамін В2, який покращує процеси обміну білка і зміцнює нервову систему.

Крім того сливи позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, допомагають вивести з організму "поганий" холестерин і знизити високий тиск. Ці фрукти прекрасно позначаються на психічному здоров'ї, заспокоюють, допомагають впоратися з нервовою напругою і стресами.

Тому на порталі Центрального ринку Івано-Франківська радять усім жителям не втрачати часу і насолодитися цими фруктами до закінчення сезону.

Нагадаємо, що на Тернопільщині розпочався збір урожаю цибулі. Незважаючи на негоду, яка вирувала в травні і червні, підтоплення і зливи, цибулю вродила на славу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Чернівцях на ринках з'явилися кавуни та дині. Їх безпекою зацікавилися покупці, так як основний збір урожаю цих ягід припадає на серпень.

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті стало відомо про одну не критичну, але досить серйозну проблему - в цьому році умови, за якими жителі області можуть придбати всіма улюблені продукти, які ростуть тільки в літній сезон значно відрізняються від того, що було в попередні роки.