У цьому році в Україні досить великий урожай кабачків. У зв'язку з цим багато людей шукають цікаві рецепти з цього овоча. Один з таких рецептів опублікувала Оксана Дорош у виданні "Українці сьогодні".

Багато людей звикли запікати кабачки в духовці, смажити на сковорідці або використовувати їх як доповнення до інших страв. Однак мало хто знає, що цей овоч має неповторний смак у маринованому вигляді. Для цього необхідно лише дотримуватися певних тонкощів.

Для маринування кабачків на зиму необхідно зібрати такі інгредієнти:

  • Кабачки – 1300 р.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Перець (чорний мелений) – 1 ч. л.
  • Оцет (столовий 9%) – 100 мл
  • Олія (рафінована) – 100 мл
  • Кріп (свіжий) – 1 пучок.
  • Часник – 3 зубчики.

Покроковий рецепт приготування:

1. Кабачки необхідно очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. До них потрібно додати сіль, перець, цукор, оцет, рослинне масло і роздавлений часник. Все це необхідно добре перемішати.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Приготування маринованих кабачків, кадр з відео: YouTube Прості рецепти від Наталі

2. Кабачки заправлені спеціями, рослинним маслом, оцтом і часником потрібно залишити на 3 години при кімнатній температурі. За цей час їх необхідно кілька разів перевірити і перемішати. При цьому вони будуть виділяти сік.

Приготування маринованих кабачків, кадр з відео: YouTube Прості рецепти від Наталі

3. Кабачки, разом з соком, потрібно розкласти по стерилізованих банках.

Приготування маринованих кабачків, кадр з відео: YouTube Прості рецепти від Наталі

4. Банки потрібно викласти в холодну воду. Воду довести до кипіння і стерилізувати банки на протязі 7 — 10 хвилин після того, як вона закипить.

5. Закатати банки кришками і перевернути догори дном.

Приготування маринованих кабачків, кадр з відео: YouTube Прості рецепти від Наталі

Мариновані кабачки мають дуже незвичайний і приємний смак. Вони трохи схожі на гриби, проте мають більш тверду структуру.

Порції кабачків в даному рецепті вистачить на дві півлітрові баночки. Тому, якщо потрібно зробити більше, можна просто подвоїти кількість інгредієнтів.

Нагадаємо, що в мережі розповіли, як приготувати пікантні баклажани з медом на зиму.

Як повідомляв Знай.uа, вдома можна легко приготувати хрусткі огірочки мариновані без оцту на зиму.

Знай.uа писав, як приготувати мариновані помідори "в снігу" .