Практично кожне літо на всіх городах українців виростають кабачки. З цього овоча можна приготувати масу цікавих страв, тому у виданні "Татова їжа" запропонували цікавий і головне простий рецепт кабачків в духовці з помідорами і сиром.

У готуванні кабачків зазвичай немає нічого складного. Однак запікаючи їх в духовці слід враховувати деякі нюанси.

Для приготування в духовці найкраще відібрати молоді кабачки, які не потрібно очищати від шкірки.

Помідори можна використовувати будь-які.

Те ж саме і з сиром — підійде будь сир твердих сортів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перед приготуванням страви необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • Кабачки - 2 шт.;
  • Помідори - 4-5 шт.;
  • Сир твердий - 150 г;
  • Рослинна олія (оливкова або соняшникова) - 2 ст. л.;
  • Сіль і чорний мелений перець - за смаком;

Покроковий рецепт приготування запечених кабачків з помідорами і сиром:

1. Спершу потрібно підготувати кабачки — вимити, висушити і нарізати кільцями товщиною приблизно 1 сантиметр.

Приготування кабачків з помідорами і сиром, кадр з відео: YouTube Корисне Меню

2. Запекти самі кабачки. Для цього потрібно розігріти духовку до 240 градусів, нарізані кабачки потрібно посолити і поперчити, після чого викласти на деко, яке попередньо потрібно змастити соняшниковою олією. Потім деко з кабачками необхідно помістити в розігріту духовку на 20-30 хвилин.

3. Доки запікаються кабачки, потрібно порізати помідори кільцями середньої товщини і натерти сир.

Приготування кабачків з помідорами і сиром, кадр з відео: YouTube Корисне Меню

4. Коли кабачки будуть майже готові, потрібно дістати деко, покласти на них помідори і присипати зверху тертим сиром. Температуру потрібно знизити до 190-200 градусів і знову помістити деко в духовку на 5 хвилин. Після цього потрібно дістати деко і знову посипати кабачки тертим сиром, потім помістити його назад в духовку на 2 хвилини, поки сир не розплавиться.

Ця страва проста і дуже смачна, на її приготування, в цілому, йде близько 40 хвилин.

Приготування кабачків з помідорами і сиром, кадр з відео: YouTube Корисне Меню

Нагадаємо, що капустяники з фаршем по-домашньому нікого не залишать байдужим.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в мережі розкрили секрети приготування ідеальних сирників

Також, "Знай.uа" публікував ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння