Українці масово заполонили пропускні пункти на кордоні з країнами Євросоюзу. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online" посилаючись на Telegram-канал журналіста Віталія Глаголи.

Повідомляється, що на КПП "Чоп-Захонь", який знаходиться на кордоні з Угорщиною, утворилися довгі черги з більш ніж 200 автомобілів, які хочуть виїхати з України.

Черга автомобілів на кордоні, фото: Прикарпаття Online

Також на КПП "Лужанка" зібралася велика кількість пішоходів-мандрівників, які хочуть потрапити в ЄС.

Черга людей на кордоні, фото: Прикарпаття Online

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Таке бажання покинути країну пов'язано з тим, що з 15 липня на кордонах Угорщини вводять нові обмеження для громадян України.

Відповідно до нових обмежень, жителям Угорщини, які прибувають з країн "жовтої" і "червоної" зон, доведеться проходити самоізоляцію строком на два тижні.

Єдиний спосіб уникнути карантину — мати при собі два негативних тести на COVID-19, які були зроблені в останні 5 днів.

Обов'язкова самоізоляція також стосується і іноземців, які перебувають на території Угорщини з "жовтої зони". Але іноземцям з "червоної зони", в'їзд в Угорщину буде заборонений. Україна якраз відноситься до "червоній зоні".

Ці обмеження не будуть поширюватися на іноземців, які перетинають країну транзитом, а також транспортників, представників бізнесу, які їдуть у відрядження.

Нагадаємо, Україна та Угорщина вперше за сім років заговорили про співпрацю

Як повідомляв портал Знай.uа здача Берегово Угорщини: міністр назвав розвиток подій

Також Знай.uа писав Угорщина погодилася на переговори щодо закону про мову освіти