У цьому році порівняно з минулим на Прикарпатті значно зменшилася кількість населення. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франовской області. Так, на початок 2020 рік чисельність населення становила 1368,1 тис. осіб, з яких у містах проживає 606,8 тисяч, а в сільській місцевості - 761,3 тисячі.

Крім того, як стало відомо зі звіту, Івано-Франківська область займає 12 місце серед усіх регіонів України за чисельністю населення.

Цікаво те, що кількість людей, що проживають в області зменшилася протягом 2019 року на 5,2 тисячі осіб, а саме в містах - на 0,2 тисячі, а в сільських поселеннях - на 5 тисяч чоловік. Зменшення чисельності населення зафіксовано в усіх містах обласного значення і районах, окрім Івано-Франківської міської ради.

При цьому в останні 5 років спостерігається стійка тенденція до зменшення чисельності населення, кількість людей, що проживають в області зменшилася на 14,2 тисячі чоловік, в основному за рахунок природного скорочення, рівень якого в 2019 році склав 4 особи на 1000 населення проти 1,5 людини на тисячу в 2015 році (у цілому по Україні рівень скорочення склав 6,6 людина і 4,2 людини в 2019 і 2015 року відповідно).

Також управління статистики надало дані про кількість людей, що проживають в містах Івано-Франківської області: так, в самому Івано-Франківську проживає найбільше людей (237,7 тис. осіб), найменше - у р. Яремче (8,1 тис. осіб).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

А серед районів найбільш чисельними стали Надвірнянський (114,6 тис. осіб), Коломийський (96,7 тис. осіб), і Косівський (86,6 тис.), а ось найменша кількість людей було зафіксовано у Верховинському (30,5 тисяч) і Галицькому (41,9 тис.) районах.

Нагадаємо, По Франківську розгулює банда небезпечних злочинців спіймали, побили і обікрали

Як повідомляє портал "Знай.uа" На Прикарпатті китайський вірус забрав життя молодого священика - Бог не допоміг

Також Знай.uа" писав, що Породіллі з Прикарпаття можуть залишитися без пелюшок