Житель Прикарпаття Микола Савчук виклав в соціальну мережу фото весіль, які відгуляли в 1947, 1950 і 1969 роках у селі Великий Ключів на Коломийщини. Автор поста в Facebook розповів, як називалися весільні процесії (поїзда або весільний хід). Таких термінів не було, а говорили «йде весілля», пише Бліц Інфо.

Гуцульське весілля Фото: соцмережі

Ця процесія складалася з гостей «князів» з боку нареченого, гостей «княгинь» молодий. Коли весільні процесії робили окремо для молодої і окремо для молодого, то ці дві процесії їхали від своїх будинків і з'єднувалися у церкві, а потім роз'їжджалися по домівках. Коли весілля об'єднували, то до церкви їхали всі гості нареченого і нареченої разом.

Гуцульське весілля Фото: соцмережі

Процесія молодого починалася зі старости, який ніс дерево попереду і мав на плечі «бысаги» з «колачьими» і «горілкою», щоб почастувати гостей. Далі йшли музиканти, які грали музику. Традиційними вважалися – цымбалы, скрипки, фрилка, бубон. За ними йшли молоді хлопці, які співали коломийки. Далі їхали гості «князі» молодого.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень
Показати ще

Гуцульське весілля Фото: скріншот

Також Микола Савчук показав і фото гості на ключевський весіллі повинні були принести «прынис». Як правило, дарували подарунок господарям будинку ромбоподібний хліб, який пекли заздалегідь. Якщо його не було, то платили один карбованець, щоб купити такий хліб у господарів і входили в будинок з таким подарунком.

Варто відзначити, що в мережі частіше показують фото, на яких відображені радянська епоха і люди. Нещодавно в мережі з'явилися знімки магазинів Львова в 1980-ті роки. На полицях одні і ті ж товари викладені великими стопками і вежами, так як асортимент тоді був невеликий. Тим не менш, про порожніх полицях говорити не доводиться.

Нагадаємо, Знай писав, що львів'янам нагадали, як виглядали магазини в 1980-х роках.

Знай повідомляв, що в мережі показали унікальні фото зірок вермен СРСР.

Нещодавно Знай передавав, що на архівних фото з 1990 року показали "живий ланцюг" з людей на День соборності України.