Школяр з Франківська створив бесконтакный дезінфектор. Про це розповіли на сторінці Центру освітніх інновацій в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що учень Центру технічної творчості Юрій Тумир, в рамках STEM-проекту Центру освітніх інновацій, представив проект безконтактного дезінфектора для рук.

"Діти вірять, що безпечні безконтактні дезінфектори будуть встановлені у всіх навчальних закладах, державних і приватних установах, обов'язково на зупинках автобусів, тролейбусів, у всіх громадських місцях, щоб запобігти поширенню Covid-19, інших захворювань", - сказано в повідомленні.

Учасники проекту підрахували, що вартість безконтактних дезінфекторів не буде перевищувати вартість звичайних засобів дезінфекції і дуже сподіваються, що цей винахід отримає фінансову підтримку.

"Звертаємося до всіх підтримати наших юних винахідників!" - додали в повідомленні Центру наукових інновацій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повідомлення Центру освітніх інновацій: Facebook

В даний момент учасники STEM-проекту колективно працюють над створенням першого безконтактного дезінфектора. У цьому процесі беруть участь не тільки юні науковці, але і їх наставники: Анатолій Казмерчук, Олександр Аронц, Марія Починок.

Робота над створенням безконтактного дезінфектора, фото: Facebook

"Бажаємо успіху нашим юним винахідникам: Христині Гафійчук, Юрію Тумиру, Мирославу Возняку, Бублику Анатолію і Лідії Личагіній!" - написали у Центрі наукових інновацій.

Повідомлення Центру освітніх інновацій: Facebook

Нагадаємо, що українські медики від бідності і горя рятуються бюджетними масками-ганчірочками

Як повідомляв портал "Знай.uа" юні красуні з Прикарпаття взяли "срібло" на престижному музичному конкурсі

Також, "Знай.uа" писав, що потоп на Франківщині залишив собак без даху над головою