У Тисменицькому районі освятили пам'ятний хрест жертвам комуністичного режиму. Про це розповіли на порталі Івано-Франківської ОДА.

Повідомляється, що між містом Тисмениця та селом Хом'яківка пройшла церемонія освячення пам'ятника, який встановлений на честь жертв комуністичного режиму 1939 — 1941 років.

У заході взяли участь: архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ, владика Володимир Війтишин, митрополит Івано-Франківський і Галицький ПЦУ, владика Іоасаф Василиків, отці-декани та інші священики храмів Тисменицького району.

Крім цього, на церемонії були присутні багато політиків і представники різних організацій.

Освячення пам'ятного хреста, фото: сайт Івано-Франківської ОДА

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Освячення хреста почали з поминальної панахиди по невинних українцях, над якими жорстоко знущалися. Її провели Володимир Війтишин і Йоасаф Василиків.

"Пам'ятний хрест – це обов’язок поваги кожного з нас до предків, невинно убитих злочинним режимом НКВС." - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що на цьому місці 9 травня 2013 року, відбулося поховання останків жертв тоталітарного режиму, які були виявлені біля села Пшеничники у 2010 - 2011 роках.

Під час розкопок було знайдено більше шести сотень людських останків, серед них 82 — дитячі.

Освячення пам'ятного хреста, фото: сайт Івано-Франківської ОДА

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що врятує українців від політичних репресій

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Рівним знайшли загадкове поховання

Також, "Знай.uа" писав, що під Запоріжжям малолітні вандали на скейтах "обкатали" кладовище