30 червня 1995 року Україна втратила великого народного артиста, лауреата премії Шевченка - Назарія Яремчука. Про це розповіла користувачка соцмережі Facebook Катерина Бондаренко.

Жінка зазначила, що Назарій Яремчук помер 25 років тому у віці 44 років.

Вона розповіла, що артиста поховали в Чернівцях і церемонія простягнулась від Центральної площі до резиденції митрополитів Буковини і Далмації.

"А в уяві виникає той жаркий липневий день прощання з Назаром. Здавалося, що в той день у Чернівці приїхали не тільки його друзі, колеги і шанувальники, а й вся Україна проводжала в останню путь свого вірного сина, настільки було багато людей." - підкреслила Катерина

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вона зазначила, що Назар був великим артистом. Він завжди був щирий у своїй творчості і постійно розвивався, як музикант.

Популярність йому принесло виконання таких пісень: "Червона рута", "Водограй", "Горянка" і "Незрівняний світ".

Катерина зазначила, що Назар ніколи не намагався потрапити в Москву, навіть за великі гроші і славу.

"Як глибоко національний співак Назарій Яремчук ніколи не втрачав гідності українця, не змінював її ні за гроші, ні за які звання і привілеї, які в комуністичну епоху щедро роздавалися художникам послужливим, згорбленим в покорі." - додала жінка.

Вона підкреслила, що пісні артиста сповнені філософії, лірики і естетики. Завдяки цьому вони чіпляють серця людей і викликають великий спектр емоцій, від радості до почуття людської гідності.

"Він і сьогодні живе серед нас у піснях..." - закінчила своє повідомлення Катерина Бондаренко.

Повідомлення Катерини Бондаренко, скріншот: Facebook

Повідомлення Катерини Бондаренко, скріншот: Facebook

Повідомлення Катерини Бондаренко, скріншот: Facebook

ПАМ’ЯТЬ 30 червня 1995 року пішов у засвіття лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, народний артист України -...

Geplaatst door Бондаренко Катерина op Zondag 28 juni 2020

Нагадаємо, раніше у Києві помер слуга народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Донеччині загинув український боєць.

Також, "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі помер відомий журналіст.