У Карпатах врятували двох туристів, які заблукали на Говерлі. Про це розповіли в прес-службі ДСНС Івано-Франківської області.

Повідомляється, що 28 червня в 00:50, у вартове пошуково-рятувальне відділення надійшло повідомлення від двох жителів села Лисичів Львівської області, які вирішили здійснити сходження на гору Говерла і втратили орієнтир.

О 01:00 рятувальники почали роботи орієнтовані на пошуки зниклих туристів.

"До пошуково-рятувальних робіт залучені працівники пошуково-рятувального відділення третьої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС області, які базуються в селищі Ворохта в урочищі Заросляк, у складі 4 осіб." - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

01:50 заблукали туристи були виявлені поблизу водоспаду, їх стан був нормальним і їм не потрібна була медична допомога. Після цього туристів доправили в науково-спортивну базу "Заросляк"

Крім цього, в ДСНС зазначили, що вищевказаний підрозділ рятувальників прийняв першу вахту 23 червня і підкреслили важливість його створення.

"Створення даного підрозділу в підніжжі Говерли є вкрай необхідним і важливим, адже кількість туристів, які піднімаються на найвищу вершину Карпат, щорічно збільшується" - додали у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі дитину взяв у заручники велосипед.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Тернопільщині чоловіка проковтнула оскаженіла річка.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві на Позняках знову сталася НП.