Внаслідок потужних паводків на Прикарпатті, сотні жителів сіл залишилися без продуктів, медикаментів і навіть інтернету. Людям доводиться пішки долати десятки кілометрів, щоб дістатися до цивілізації. Детальніше про це розповідає видання "Суспільне".

Мешканка села Дземброня Марія Максим'юк розповіла, як вона 26 червня подолала 18 кілометрів бездоріжжя, щоб купити для сім'ї продукти першої необхідності – медикаменти та їжу. Сама жінка має інвалідність ІІ групи, тому їй терміново потрібні були ліки.

Мешканці Прикарпаття добираються по бездоріжжю за продуктами / фото: Марія Максим'юк

Жінка розповіла, що паводки зруйнували всі дороги і мости, і тільки вчора місцева влада спорудила своєрідну переправу. Але, навіть в найближчому магазині нічого не знайшлося, оскільки він маленький, а продукти туди вже давно не постачали.

І так ми пішли, як кажуть, у плав по тих дорогах, по тому всьому. Там є по кусочкові дороги, що може одна людина біля краєчку перейти, є куски, що ми взагалі скалою лізли, що взагалі дороги немає, все забрало, - зазначила Марія Максим'юк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Geplaatst door Марія Максимюк op Vrijdag 26 juni 2020

Для того, щоб було сполучення з Верховиною, потрібно відновити 5 км дороги місцевого значення Ільці-Буркут, яка знаходиться на балансі обласної ради, розповідає секретарка Бистрецького сільської ради Галина Тануляк. Також негода знищила 3,5 км центральної дороги в селі Бистрець і 4 км - до Дземброні. На цьому шляху є мости, зокрема, три в Дземброні: два пошкоджені, а одного нема взагалі.

Мешканці Прикарпаття добираються по бездоріжжю за продуктами / фото: Марія Максим'юк

У Бистрецю живе 312 осіб у Дземброні - 247. Від Верховини їх відокремлюють близько 18-ти км бездоріжжя. Жителям населених пунктів, що входять до Зеленський сільської ради, до неї ще далі. До речі, у них також немає інтернету.

Нагадаємо, що в Україні будуть розслідувати випадок з виникненням повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал Знай.иа негода залишить жителів Прикарпаття без газу.

Також Знай.иа писав, що у прокуратурі Івано-Франківської області відкрили кримінальну справу за фактом масового знищення рослинного середовища.