Повені призвели до затоплення сільгоспугідь в Івано-Франківській області. Про це розповіли в газеті "Голос України".

Повідомляється, що фітосанітарні інспектори провели обстеження посівів ячменю, який призначений на експорт, на наявність карантинних організмів.

У процесі обстеження вони встановили факт підтоплення сільськогосподарських угідь причиною якого є дощі різної інтенсивності в Галицькому та Городенківському районах Івано-Франківської області.

Крім цього через вихід з берегів річки Прут були затоплені деякі поля і в Снятинському районі.

"Погода нагадує минулий рік, коли так само в низинних районах затопило цілі масиви. Здійснюємо обстеження. Аграрії подають документи на відшкодування збитків. Очевидні втрати врожаю", - розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степан Винтонович.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Представники аграрної промисловості користуються часом між зливами для завершення сезонних робіт.

Через дощі з'являються труднощі із заготівлею сіна. Ті, хто вже скосили, не можуть скласти копиці. Крім того через збільшення вологості активізувалися різні шкідники і захворювання.

Щоб не дати поширюватися заразі, фахівці рекомендують позбуватися від хворих рослин і проводити обробку проти паразитів.

Важливо всі процедури проводити в ранковий і вечірній час, однак не всі можуть встигнути це зробити, оскільки потрібно ловити час між зливами.

Нагадаємо, раніше експерти склали посівний календар на червень.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Тернополем чиновники спробували виправдатися за пропажу зерна.

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом град знищив працю людей.