Івано-Франківська церква Християн Віри Євангельської дала притулок дітям з дитячого будинку сімейного типу. Про це розповіли в сюжеті "Голос ІНФО".

Повідомляється, що наслідки затоплення в 2020 році перевищили збитки від затоплення 2008.

Через сильні дощі різної інтенсивності річки Прикарпаття вийшли з берегів. В результаті були затоплені тисячі житлових будинків, пошкоджено залізничні колії, зруйновані автомобільні дороги, мости, дамби і прибережні укріплення.

Безліч людей залишилися без житла, продовольства і нажитого майна.

Найбільше постраждали жителі Галицького району, чиї домівки розташовані поблизу русла Дністра. У самому місті та прилеглих селах вода зруйнувала безліч будинків і відрізала людей від газу та електрики.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

24 червня, в рамках порятунку людей, представники благодійного фонду "Місія християнина", за підтримки керівника ДСНС Івано-Франківській області Володимира Чернецького, врятували дітей, які жили в затопленому дитбудинку, а також переселенців зі Сходу.

Всі врятовані отримають тимчасове житло в церкві Християн Віри Євангельської міста Івано-Франківськ.

На території церкви постраждалі будуть знаходитись до того моменту, доки наслідки затоплення не будуть усунуті.

Нагадаємо, раніше на Львівщині затопило сотні будинків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яремче під жінкою з дитиною обвалилася земля.

Також, "Знай.uа" писав, що Прикарпатті повністю затопило.