Потопи на Прикарпатті завдали серйозної шкоди регіону. Про це під час брифінгу заявив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Він повідомив, що в області вже сформовано штаб з ліквідації руйнівних наслідків стихії.

За його словами, наразі органи місцевої влади, спільно з аварійно-рятувальними службами проводять першочергові відновлювальні і рятувальні роботи, а також евакуюють цивільних.

Потопи на Західній Україні, фото: Національна поліція України

Крім того, він зазначив, що уточнюється сума збитків, які завдала стихія і в даний момент відомо, що вона перевищить 400 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об'єктів і територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн. грн."- підкреслив Федорів.

Голова Івано-Франківської ОДА додав, що місцева влада вже підготувала лист до Кабміну з проханням виділити необхідні кошти для ліквідації наслідків стихії.

"Нами підготовлено відповідний проект листа до Кабінету міністрів України щодо виділення коштів на подолання цієї ситуації. З обласного бюджету виділено субвенцію в розмірі 1 млн. грн. і 5 625 л дизельного палива для виконання першочергових заходів з ліквідації наслідків стихії", - додав Федорів.

Віталій Федорів, брифінг, фото: Сайт Івано-Франківської ОДА

Нагадаємо, раніше Пальчевський прокоментував ремонт доріг у Києві.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Харкові бур'яни вказали на косяки комунальників.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові розвалюються будинки.