Франківчани продовжують накопичувати борги за використаний газ. Про це розповіли в "Івано-Франківськгаз збут".

Повідомляється, що станом на 16 червня, 253 тисячі клієнтів компанії не сплатили за газ 425 мільйонів гривень. Цей показник становить 58% від загального числа користувачів.

У компанії підкреслили, що тимчасова відміна штрафних санкцій у зв'язку з карантином не означає, що за газ не потрібно платити. Адже після завершення карантину зростання боргу має під собою відповідальність, що може призвести до відключення постачання газу.

Щоб запобігти відключення "Івано-Франківськгаз збут" попередив 7 тисяч клієнтів ще на початку року. У разі подальшої несплати в компанії готові звертатися до суду.

Перед карантином в суд вже було направлено 193 позови щодо боржників на суму 1 522 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім цього, за несплату боржників можуть позбавити субсидій. У компанії вже передали списки клієнтів-боржників, які мають борг понад 340 гривень, у службу соціального захисту населення.

У компанії "Івано-Франківськгаз збут" підкреслюють, що клієнти мають всі можливості оплатити рахунки в дистанційному режимі за допомогою програм на смартфоні або онлайн-сервісу на сайті 104.ua з допомогою особистого кабінету.

Нагадаємо, раніше Садовий вліз у кредити щоб виплатити зарплати львів'янам.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вибух на підстанції залишив половину Києва без світла.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові різко вимкнуть світло.