На Франківщині знову закриють спортзали. Про це розповіли на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і непередбачених ситуацій.

На засіданні йшлося про епідемічну ситуацію, яка виникла через COVID-19.

Голова Франківської ОДА Віталій Федорів підкреслив, що останнім часом на Прикарпатті зросла кількість людей, що заразилися коронавірусною інфекцією.

Так, показник захворюваності на 100 тисяч населення за останні сім днів значно зріс і становить 13,44. При цьому, державний норматив вказаний — 12 тисяч.

Тому Федорів висловився про необхідність посилення карантинних заходів в регіоні.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У зв'язку з цим комісія прийняла рішення частково зняти карантинні обмеження. А саме: зупинити роботу установ спорту і фізичної культури, фітнес-центрів, спортзалів.

Проведення релігійних заходів все ще дозволено, однак для цього потрібно щоб в радіусі 10 квадратних метрів знаходилася лише одна людина.

Також були введені обмеження на проведення культурних заходів.

Контролювати виконання рішення комісії буде поліція, Держпродспоживслужба та органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше в Україні заговорили про посилення карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" гравець Карпат, заражений коронавірусом, прогулявся по Львову без маски.

Також "Знай.uа" писав, що кияни забили на карантин і пішли по клубам.