На Франківщині, в одній з річок, масово померла риба. Про це розповіли у виданні "Курс".

Повідомляється, що сьогодні вранці, мешканці Верхнянської ОТГ виявили в місцевій річці Пічеса велику кількість мертвої риби.

На відрізку близько 150 метрів зібрали майже 200 екземплярів риб. При цьому велика частина була змита течією.

"Дуже багато мертвої риби, ми визбирали не всю, ще є далі по течії. Риба різного виду і розміру – короп, карась, клин, окунь, головень, верхоплавка і інша", – розповів депутат Верхнянської ОТГ Іван Пилипович коментуючи ситуацію.

Люди помітили масову загибель риби десь о 9:30 ранку і відразу ж звернулися в поліцію та інші органи.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Франківщині отруїлася риба, фото: Курс

Через кілька годин поліцейські прибули на місце події та зафіксували факт масової загибелі риб.

Місцеві жителі півдня очікували приїзду інших служб. Так, екологи і працівники Держпродспоживслужби прибули на місце близько 15:50.

У людей було лише одне припущення, чому служби так довго добиралися до місця події — вони чекали, поки зійде отруєна вода, щоб не встановлювати винних і не рахувати збитки.

По прибуттю співробітники служб взяли проби води і мертвих риб на експертизу.

Річка Пічеса знаходиться біля заводу "Карпатнафтохім". За словами місцевих жителів, в її води постійно щось зливають. Однак довести цього вони не можуть, оскільки не робили аналіз води.

Деякі жителі розповіли, що після смерті риби, вранці, бачили представників заводської лабораторії, які відбирали проби води.

На Франківщині отруїлася риба, фото: Курс

Нагадаємо, раніше на Днепровщине рибалка впіймав справжнісінького монстра.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Білозерському національному природному парку затримали браконьєрів.

Також "Знай.uа" писав, що запорожці масово труяться несвіжими продуктами.